[Polska]Mieszanka ciasta pó?francuskiego
Przeznaczona jest do wyrobu delikatnych i wykwintnych wypieków, które powinny charakteryzowa? si? du?ym i równomiernym uwarstwieniem bez komór powietrznych z dobrze zwi?zanym t?uszczem.
SPOSÓB PRZYRZ?DZANIA
MIESZANKA CIASTA PÓ?FRANCUSKIEGO - 2800 g
JAJA - 500 g
DRO?D?E - 200 g
ZIMNA WODA - 100 g
MARGARYNA SPECJALISTYCZNA DO CIAST FRANCUSKICH - 2300 g
Wszystkie sk?adniki oprócz margaryny miesza? 2 min. na ?rednich obrotach lub 1 min. na szybkich obrotach. Ciasto i margaryna powinny mie? tak? sam? konsystencj?. Ciasto rozwa?kowa? na kwadrat o wymiarach 40 x 40 cm, roz?o?y? margaryn?, zawijaj?c w ciasto i rozwa?kowa? do grubo?ci12-15 mm ( powtórzy? czynno?? dwukrotnie). Po ostatnim rozwa?kowaniu ciasto rozwa?y? wed?ug ??danych wielko?ci, przykry? foli? i sch?odzi? przez oko?o 20 minut. Ciasto formowa? w odpowiednie kszta?ty. Jako nadzienie zalecamy krem budyniowy "Pudding". Uformowane ciastka k?adziemy na uprzednio przygotowane blachy i pozostawiamy do garowania na 45 minut w temp. 34 C i wilgotno?ci 70 %. Wyro?ni?te ciastka smarujemy wod? z jajkiem i pieczemy oko?o 15 minut w temp. ok. 230 C.
Opakowanie - standard worki 25 kg lub na ?yczenie klienta.
Dodatkowe informacje:
Miejsce produkcji: | Polska |
Cena: | Zapytaj o cenÄ™ |
Opakowania: | 25 kg |
Kategoria: Artyku?y spo?ywcze -> Dodatki do ?ywno?ci
Lena2
|
Ulica: | Wroc?awska 53-59 |
Miasto: | Kalisz |
Kod pocztowy: | 62-800 |
Region: | wielkopolskie |
Kraj: | Polska |
Telefon: | +48 62 762 09 13 |
Faks: | +48 62 762 09 13 |
|
|
Osoba kontaktowa |
ImiÄ™ i Nazwisko: | Tomasz Chlebowski |
Telefon komĂłrkowy: | +48 502 751 759 |
|